Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Vergulden & Etsen

Etsen

Etsen van glas is een oppervlaktebehandeling waarbij het oppervlak van glas met een zuur behandeld wordt. Hierbij treedt een chemische reactie op waarbij het gedeeltelijk oplost. De mogelijkheid om glas met zuur te etsen werd in 1670 bij toeval in Duitsland ontdekt. De kunst van het glasetsen bereikte vervolgens haar hoogtepunt in de negentiende en twintigste eeuw. Helaas werd de techniek van het glasetsen in Nederland bijna vergeten, de laatste jaren wordt het echter weer steeds meer opgepakt. 

Vergulden

Vergulden is het bedekken van een voorwerp met een laagje goud. Deze techniek werd al door de oudere beschavingingen toegepast. In principe kunnen we alle materialen vergulden, denk hierbij aan klokken, uurwerken, schilderij lijsten, etc.

Glas in lood

Brandschilderen

Vergulden

Etsen

Velting Glas
Copyright © 2021 Velting Glas
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren